Houtwerk2 opening 23 mei!

Het prachtige Houtwerk 2 openen we feestelijk op 23 mei. Heel Houtwerk2 is verhuurd en de nieuwe gebruikers zijn al druk in de weer met inhuizen.

De Houtfabriek is het nieuwe project dat we realiseren op Campus Werkspoor. Op dit moment worden de plannen definitief gemaakt. De Houtfabriek richt zich op kleinere huurders.

Interesse? Laat ons dat weten via het formulier . Zodra meer bekend is over de mogelijkheden, brengen we u op de hoogte.

Bouw in volle gang

De werkzaamheden voor Houtwerk 2 zijn in volle gang. Het gebouw wordt weer opgetrokken uit hout en circulaire materialen. Oplevering van Houtwerk 2 is gepland Q1-2024.

Eerder is Houtwerk 1 op Campus Werkspoor gekomen in 2021. Zie de pagina voor meer informatie.

Houtwerk 2 is vergelijkbaar in opzet. Wel krijgt het een heel eigen uiterlijk.
Volledig opgebouwd uit hout biedt HoutWerk op duurzame wijze werkplekken voor digitale en creatieve bedrijven.

Interesse? Laat ons dat weten via het formulier .

Creatieve werkplekken

Totale vloeroppervlak 3.650 m2
Oplevering Q1 2024

Schets van Campus Werkspoor terrein

WERKSPOORKWARTIER IN TRANSITIE

Campus Werkspoor is in 2017 getransformeerd van een introvert en omheind terrein met slechts één gebruiker naar een publiekelijk toegankelijk bedrijfsverzamelgebied met ruim dertig verschillende huurders.

CAMPUSGEVOEL

De unieke kwaliteiten zijn het groene karakter met rondscharrelende kippen, een interessante mix van creatieve bedrijven en industriële bebouwing, goede bereikbaarheid en ruim voldoende parkeergelegenheid.

De open indeling met prettig veel buitenruimte tussen de gebouwen zorgt voor het kenmerkende campusgevoel. Hier is alle ruimte voor creativiteit, alternatieve werkplekken en interactie tussen de ‘bewoners’ van Campus Werkspoor.

kip

HET GEBOUW

HoutWerk 2 is een modern en eigentijds gebouw maar is ontworpen vanuit dezelfde waarden als de omringende industriële bebouwing: rationaliteit, functionaliteit en flexibiliteit.

De efficiënte opbouw en afmetingen zijn een resultante van bouwen in constructiemateriaal hout. Het transparante gevelontwerp geeft een panoramisch uitzicht op de omgeving en de luifels voorkomen te veel directe zoninval. De royale vloer-tot-plafond hoogte van ca. 3,7 meter resulteert in een open en ruimtelijk beeld en de houten plafonds, liggers en kolommen creëren een warme uitstraling aan de binnenzijde.

HOUT

De draagstructuur van HoutWerk wordt uitgevoerd in massief hout uit productiebossen. Hout is een duurzaam materiaal dat groeit door CO2 uit de atmosfeer om te zetten in zuurstof en suikers.

De productie van traditionele bouwmaterialen als beton en staal gaat gepaard met een grote uitstoot van CO2, terwijl bomen juist enorme hoeveelheden CO2 opslaan. Hout geeft daarnaast extra comfort door de warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn houten gebouwen uniek doordat geen boom hetzelfde is.

DUURZAAM VAN BINNEN EN BUITEN

Voor de gevel en afwerking wordt deels gebruik gemaakt van circulaire materialen door afvalstromen van andere bouwplaatsen te benutten. Bovendien is HoutWerk door de bouwmethode demontabel en zijn zowel het hout als de andere materialen eenvoudig te hergebruiken na de levensduur.

De duurzame klimaatinstallatie maakt geen gebruik van gas maar is all-electric waarbij de stroom mede wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Het gebouw is goed geïsoleerd en beschermd tegen zoninval en kent daardoor een laag energieverbruik.

 

 

Interesse?

  • DD slash MM slash JJJJ