Campus Werkspoor is in 2020/21 uitgebreid met een bijzonder en eigentijds gebouw. Per juli 2021 is het opgeleverd aan de huurders.
Volledig opgebouwd uit hout biedt HoutWerk op duurzame wijze werkplekken voor digitale en creatieve bedrijven. Benieuwd? Hierna alles over HoutWerk of overzichtelijk in de brochure .

Ondertussen is Houtwerk 2 gestart. Zie de pagina voor meer informatie.

Interesse? Laat ons dat weten via het formulier .

Creatieve werkplekken

Totale vloeroppervlak 3.160 m2
Bedrijfsunits 300-570 m2 (units zijn te koppelen)
Oplevering juli 2021

Schets van Campus Werkspoor terrein

WERKSPOORKWARTIER IN TRANSITIE

Campus Werkspoor is in 2017 getransformeerd van een introvert en omheind terrein met slechts één gebruiker naar een publiekelijk toegankelijk bedrijfsverzamelgebied met ruim dertig verschillende huurders.

CAMPUSGEVOEL

De unieke kwaliteiten zijn het groene karakter met rondscharrelende kippen, een interessante mix van creatieve bedrijven en industriële bebouwing, goede bereikbaarheid en ruim voldoende parkeergelegenheid.

De open indeling met prettig veel buitenruimte tussen de gebouwen zorgt voor het kenmerkende campusgevoel. Hier is alle ruimte voor creativiteit, alternatieve werkplekken en interactie tussen de ‘bewoners’ van Campus Werkspoor.

kip

HET GEBOUW

HoutWerk is een modern en eigentijds gebouw maar is ontworpen vanuit dezelfde waarden als de omringende industriële bebouwing: rationaliteit, functionaliteit en flexibiliteit.

De efficiënte opbouw en afmetingen zijn een resultante van bouwen in constructiemateriaal hout. Het transparante gevelontwerp geeft een panoramisch uitzicht op de omgeving en de luifels voorkomen te veel directe zoninval. De royale vloer-tot-plafond hoogte van ca. 3,7 meter resulteert in een open en ruimtelijk beeld en de houten plafonds, liggers en kolommen creëren een warme uitstraling aan de binnenzijde.

Plattegrond verdiepingen

FLEXIBEL INDELEN

Door de flexibele plattegronden zijn bedrijfsunits mogelijk van 300 tot 570 m2, eventueel nog op te splitsen of te koppelen. Alle units zijn voorzien van een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon of (dak)terras.

Bedrijven kunnen hun ruimte zeer efficiënt indelen door gebruik te maken van alle gedeelde ruimtes in Basecamp en de geboden services, zoals het restaurant voor lunch, co-werkplekken en vergaderfaciliteiten. In tegenstelling tot traditionele kantoorgebouwen is dus per werknemer aanzienlijk minder ruimte nodig.

HoutWerk zal ‘plug & play’ afgewerkt worden met het hout in het zicht en een gietvloer. Eventuele scheidingswanden of een andere vloerafwerking dienen door de huurder te worden aangebracht. De klimaatinstallaties en basisverlichting zijn uitgelegd op een open kantoorindeling, maar kunnen worden aangepast indien scheidingswanden worden toegevoegd. Verwarming en koeling gebeurt middels airconditioning.

HOUT

De draagstructuur van HoutWerk wordt uitgevoerd in massief hout uit productiebossen. Hout is een duurzaam materiaal dat groeit door CO2 uit de atmosfeer om te zetten in zuurstof en suikers.

De productie van traditionele bouwmaterialen als beton en staal gaat gepaard met een grote uitstoot van CO2, terwijl bomen juist enorme hoeveelheden CO2 opslaan. Hout geeft daarnaast extra comfort door de warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn houten gebouwen uniek doordat geen boom hetzelfde is.

DUURZAAM VAN BINNEN EN BUITEN

Voor de gevel en afwerking wordt deels gebruik gemaakt van circulaire materialen door afvalstromen van andere bouwplaatsen te benutten. Bovendien is HoutWerk door de bouwmethode demontabel en zijn zowel het hout als de andere materialen eenvoudig te hergebruiken na de levensduur.

De duurzame klimaatinstallatie maakt geen gebruik van gas maar is all-electric waarbij de stroom mede wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Het gebouw is goed geïsoleerd en beschermd tegen zoninval en kent daardoor een laag energieverbruik.

 

 

Alles op een rij?

Download de brochure.

Interesse?

  • DD slash MM slash JJJJ